Gromb, az ork rabló

Az erdőben követve a nyomokat megtalálták a hegyet aminek egyik barlangjában volt Gromb az ork kalóz-rabló rejtekhelye. Nagy trükközések során sikerült megtalálni az ösvényt, amit hanyagul rejtettek el a rablók, ami fel vezet a barlanghoz. A barlang bejárata előtt 2 erősen ittas, őrként kiállított goblinnal hősies harcban mérték össze az erejük és nyertek. A hullákat okosan álcázták. Mintha részegen összeverekedtek volna és leestek a szakadékba. Így nem buktak le, nem indult az ork a bandájával a keresésükre. Éltek a lehetőséggel és visszavonultak rendezni soraikat, pihenni egy keveset. A pihenő során vették észre a goblin alchemist és goblin ritualist -ból álló párost, akik épp indultak a hegy körüli őrjáratukra. Lesből rájuk támadtak, majd egy heves harcot követően végeztek velük. Ezután újra fel lopakodtak a barlang bejáratához ahol az újabb őröket ölték meg. ezután szabaddá vált a bejutás a barlangban. Embers előre is ment felderíteni mi lehet bent. Közben a többiek a barlang szájának 2 oldalára, a falhoz lapulva várakozott és erősen figyelt befelé, hogy mi történik. Aztán a amíg Embers a bal oldali járatban keresett rejtett lehetőségeket, addig a jobb oldali járaton a kijárat felé indult Gromb, aki időközben gyanút fogott, hogy nem stimmel minden és indult kideríteni hova tünedeznek az emberei. Össze is futottak a barlang bejáratánál. Gromb kérdés nélkül lerohanta őket, amíg a vele lévő goblin alchemist az üvegcséivel bombázta a Grombbal harcolókat. Rezgett a léc, a névtelen warlock el is hullott a csatában. De nyertek. Ezzel tényleg szabaddá vált a barlang, amit gyorsan felderítették és megszerezték Grombs felhalmozott kincseit: 1 varázspálcát, melynek használati varázsszava is ott volt egy ork rúnákkal felírva. Volt ott egy gyógyital és 50 arany is, melyen megosztoztak a túlélők.
Ezután vissza mentek a Bardford -ba az ork hullájával és hatalmas ünneplésbe kezdtek. Ennek során csatlakozott hozzájuk a high elf barbár, aki szintén a hajón utazott és szintén szerencsésen túlélte a kráken okozta hajótörést.
Majd tivornya utáni reggel Albertus, Mark’yhennon papja visszament az ott felejtett warlock hullájához és megadta neki a végtisztességet. Ezután már nyugodt lélekkel indulhattak meg az újra 5 főre duzzadt csapattal Wingston felé, ahol több információt remélnek megtudni a furcsa üstökösről.
Wingstone-ban ketté vált a csapat.
Albertus, a mage és a barbár mentek előbb  Mark’yhennon  templomába a kereskedő és a nemesi negyed határához. Ott szereztek is információt az üstökösről. Majd tovább mentek a Csipkés terítő nevű lebújba, ahol megvacsoráztak.
Lukas és Embers a város legrosszabb hírű kocsmáját, a Latrinát látogatta meg további információkért. Ahol Lukas kikérte a legerősebb piát meghívva egy körre Emberst és a pultot támasztó, törpe, veterán gladiátor  Harrom-ot is. Embers megpróbált kihátrálni az a ívás alól azonban a tömeg, ami szép lassan köréjük gyűlt ezt nem engedte. Egybehangzóan kántálta, hogy “Idd meg! Idd meg!. így kénytelen volt lehúzni a gatyaszaggató pálinkát. Lukas nagyon belejött kis is kért gyorsan még 1 kört, pedig nem volt olcsó, 1 kupica ebből 5 rézbe került. Embers újra ki akarta magát húzni a közös mulatságból, amit a tömeg? Harrom és Lukas is rissz szemmel nézett. Miközben megint felhangzott az “Idd meg! Idd meg” vki. igen keményen Embers alá nyúlt, aki heves vérmérsékletű lévén azonnal hátrafordult és akiben a molesztálót gyanította egy kemény ütéssel a földre küldte. Nem tudhatta, hogy Joe ezt nagyon érzékenyen kezeli. És nem látta, hogy az ütés hatására Joe és Harrom egy pillanatra egymásra nézett, majd szinte ugyanabban a pillanatban robbant az öklük, Joe kezében egy fából készült, 2 kezes fokossal megtámogatva lecsaptak Embersre, aki azonnal el is ájult. A tömeg egy emberként vetette magát Embersre. Ki mert ki akarta élni az elfojtott vágyait, ki mert az aranytól duzzadó erszényére vágyott. Mielőtt komolyan eldurvult volna a dolog Joe leállította a rablást és az erőszakot is. Majd fellocsolta Emberst és kitessékelte az ajtón.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.