Hajótörés

Albertus Habbarjan, Hope Embers,  Lucas Hood Zhílian felé tartott a tengeren keresztül, mikor hajójuk egy vihar alatt lesodródott a megszokott útvonaláról és egy kráken fészke fölé került. A kráken területét védve a hajóra támad és elpusztította azt. Ötüknek sikerült  partot érni egy mentőcsónakban. A Feketebotos papja ivóvízzel el tudta látni a csónakban utazókat, de enni 3 napig nem tudtak.
Fáradtan, éhesen sodródtak a partra. A parton feküdtek a homokba, mikor a szürkületi égen feltűnt egy narancs színű, 3 ágú csóvát húzó üstökös, ami a tenger felől a szárazföld felé haladt. Amerre elhaladt a holtak felkeltek és megkezdték vonulásuk a meteor után ,elpusztítva minden élőt ami útjukba akadt.
A hajótöröttekre is rátámadt 2 furcsa élőhalott. Az élőholtak egy hatalmas koponyából és 8 póklábból álltak. Hősies csata közben legyőzték ezeket a pókkoponyákat,  a többi közelben feltámadó élőholt ellen a helyi lakosok mentették meg őket, akik el is kísérték őket a falujukba. Miközben a falu felé tartottak, a parton, találtak egy díszes ládát, amit azonban nem sikerült kinyitniuk.
A faluban barátságos fogadtatásban részesültek. A falu papja, ahogy a kis csapat egyik tagja is, Mark’yhennon papja volt. Ahogy a falu papjának kunyhójában beszélgettek a meteorról, a Vérnászról és a helyi sajátosságokról (melynek sorén kiderítették, hogy a földrészt eltalálták csónakjukkal, még ha annak nem s azon részén kötöttek ki ahol szerettek volna. Rodat-Temroh dél-keleti részére sodorta őket a hajótörés,  a Nyugalom tengerétől keletre, az Acél hegységtől északra.) mikor először természetellenes csendre figyeltek fel, majd malac szerű röfögésre, horkantásokra. A pap, Draed’ren, csendre inti őket, figyelmeztetve, hogy komoly veszélyben vannak. A figyelmeztetésre fittye hányva Hope Embers nő létére legénykedve figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetést, Gábor pedig énekelni kezdett.   Az életüket csak a Draed’ren gyors reakciója és ennek során működésbe lépő Silence varázslata mentette meg. Nem tudta mire vélni ezt az öngyilkos hajlamot, de nem feszegette, szüksége volt a kalandozókra. Mégpedig azért mert egy ork a goblin bandájával fosztogatja a falut, lassan éhezésre kárhoztatva a falusiakat.
Hősein magukénak érezve a feladatot elindult az ork és bandája felszámolására. Az erdőben, a nyomokat követve  egy goblin őrjáratba botlottak, amivel megküzdöttek. A küzdelem döntetlen eredménnyel ért véget, az őrjárat meglépett.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.